Abstraktiohjeet

Abstraktien kirjoitusohjeet

Kasvatustieteen päiville lähetettävät esitelmäabstraktit laaditaan seuraavan ohjeen mukaisesti.

1. Fonttina Times New Roman.

2. Esitelmän otsikko (fonttikoko 14, lihavoitu).

3. Kirjoittajan nimi, yliopisto ja laitos tai muu instituutio sekä yhteystiedot (sähköposti, postiosoite ja puhelinnumero) (fonttikoko 14, ei lihavointia).

4. Abstraktiteksti, jonka maksimipituus on 200 sanaa (fonttikoko 12)
Abstraktissa kuvataan lyhyesti esitelmän sisältö tutkimustehtävästä tai -ongelmasta menetelmiin ja tuloksiin sekä tulosten yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen ja merkitykseen. Toisin sanoen abstraktissa tulisi napakasti vastata seuraaviin kysymyksiin: mikä oli tutkimuksesi tavoite, mihin keskusteluun tutkimuksesi liittyy, mitä teit, mitä tuloksia sait, ja mikä on tulostesi merkitys jossakin käytännössä tai yleisemmin yhteiskunnallisesti ja/tai kasvatuksellisesti.
Jos haluat esitellä tai keskusteluttaa vasta tekeillä tai käynnisteillä olevaa tutkimushanketta, ilmaise tämä selvästi abstraktissasi. Tarvittaessa teemaryhmävastaavat jakavat esitelmät tämän perusteella sopiviin kategorioihin.
Esitelmät voivat käsitellä mitä tahansa teemaryhmiin soveltuvia aiheita. Kasvatustieteen päivien yleisteeman ”kasvatus toisin silmin” mielessä pitäen voi myös halutessaan miettiä teeman sivuamista esitelmän näkökulmasta käsin tai teeman pohtimista esimerkiksi tutkimustulosten merkityksen yhteydessä.

5. Abstrakti lähetään sähköisesti rtf-, doc- tai pdf-liitetiedostona teemaryhmän vetäjälle 10.9.2009 mennessä. Nimeä tiedosto siten, että kirjoittajan eli lähettäjän SUKUNIMI on ensimmäisenä. Teemaryhmälista ja teemaryhmävastaavien yhteystiedot löytyvät teemaryhmät-sivulta.
Valitse teemaryhmistä se, jonka aihepiiriin esitelmäsi osuvimmin kuuluu. Jos olet epävarma valinnastasi, lähetä teemaryhmävetäjille kysymys asiasta ja pyydä teemaryhmän tarkempi kuvaus.

Advertisement

%d bloggaajaa tykkää tästä: