Kasvatus toisin silmin 26.-27.11.2009!

Vuoden 2009 Kasvatustieteen päivät järjestetään Tampereella. Teemana on kasvatus toisin silmin.

Päivien aikana luodaan monipuolisia ja vaihtoehtoisia katseita kasvatuksen kysymyksiin tässä ajassa. Tavoitteena on tarkastella kasvatuksen moninaisuutta ja tuoda suomalaiseen kasvatuskeskusteluun uusia näkökulmia perinteisen länsimaisen ajattelun ulkopuolelta.

Kansainvälisen vuorovaikutuksen kasvu ja kasvatusympäristöjen monimuotoistuminen tuovat kasvattajille ja tutkijoille uusia haasteita: tänä päivänä on tärkeää tuntea erilaisia kasvatuskulttuureja. Tiedon kasvu auttaa purkamaan kulttuurisia ennakko-oletuksia ja tarkastelemaan kriittisesti vallitsevia näkemyksiä. Kasvatuksen toisinkatsomiseen kuuluu kulttuurien moninaisuuden ja kansainvälisyyden lisäksi myös monitieteisyys. Päivien tavoitteena on lisätä tieteiden välistä vuoropuhelua kasvatuskysymyksistä.

Maailman nopea muuttuminen vaikuttaa myös suomalaiseen yhteiskuntaan ja tuo kasvattajien ja tutkijoiden kohdattaviksi kysymyksiä, joihin valmiit ja vanhat vastaukset eivät aina riitä. Tarvitaan ennakkoluulotonta toisinajattelua. Kasvatustieteen päivien tavoitteena on antaa avaimia uusien kasvatusympäristöjen analysointiin ja kasvatuksellisen toiminnan arviointiin.

Uusien näkemysten etsimistä edesauttaa erilaisten kasvatuskulttuurien vuoropuhelu. Kasvatustieteiden päivillä tuodaan esiin myös länsimaiden ulkopuolisia kasvatusnäkemyksiä. Paneelikeskusteluun kutsutaan eritaustaisia kasvatuksen ja kasvatustieteen asiantuntijoita arvioimaan kasvatuksen ja kasvatustieteen nykytilaa. Avajaispäivän paneelissa tarkastellaan kasvatuksen todellisuutta ja käytäntöjä toisenlaisten yhteiskuntien ja kulttuuriperinteiden näkökulmasta. Toisen päivän panelistit puolestaan ovat yhteiskuntaelämän edustajia (SAK, EK, TSL, TAKK) ja paneelin teemana on ”Ammatillisen koulutuksen tulevaisuus monikulttuurisessa Suomessa”.

Perinteiset teemaryhmät ovat tuttuun tapaan tervetulleita. Niiden ohella ja aiheiden rikastamiseksi toivomme rohkeita uusia teemaryhmäideoita, päivien teemaan liittyen.

Tervetuloa Tampereelle!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: